Samen voor een Nederland zonder woningnood

Voor de kickstart van Hugo de Jonge worden 2.000 flexwoningen gebouwd. In totaal werken 36 verschillende bouwbedrijven samen om dit doel te behalen. Directbouw (onderdeel van Dutch Cabin Group) is al in volle gang met het bouwen van 96 woningen.

Samenwerking
Aedes sloot raamovereenkomsten met 36 modulaire bouwbedrijven: “Moderne flexwoningen (verplaatsbare huizen) zijn snel te realiseren energiezuinige huizen: geschikt om spoedzoekers snel een volwaardig huis te bieden. Het is steeds vaker een oplossing voor bijvoorbeeld gescheiden mensen, economisch daklozen, Oekraïense vluchtelingen of statushouders. Maar ook andere woningzoekenden, zoals starters, zijn er mee geholpen. Groot voordeel is dat ze geplaatst kunnen worden op tijdelijke beschikbare locaties die anders nog jaren ongebruikt zouden blijven.”

Duurzaamheid & voorzieningen

Één van de belangrijkste eisen voor de flexwoningen is dat de woningen voor 40% duurzaam moeten zijn. Dit houdt in dat het totale gewicht van de materialen van de woningen voor dat percentage van bio-based of hergebruikte grondstoffen zijn gemaakt. In onze fabrieken is nu dan ook veel hout te zien.

De woningen zijn all-electric en voorzien van een warmtepomp. Daarnaast voldoen de woningen aan de eisen van permanente bouw BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en MPG-eis.

Elke woning is voorzien van een eigen keuken met inbouwkoelkast, kookplaat, combi-oven, vaatwasser en gootsteen, badkamer met toilet en douche en een wasmachine aansluiting.

 

Vier woningtypen

De woningen zijn verdeeld over twee complexen en bestaan uit vier verschillende woningtypen:

  • Eenpersoons studio van in totaal 19m2 Bruto-vloeroppervlakte, waarvan 15m2 Functioneel Nuttig Vloeroppervlak.
  • Een- tot tweepersoons studio van in totaal 38m2 Bruto-vloeroppervlakte, waarvan 32m2 Functioneel Nuttig Vloeroppervlak.
  • Twee- tot driepersoons appartement van in totaal 56m2 Bruto-vloeroppervlakte, waarvan 47m2 Functioneel Nuttig Vloeroppervlak.
  • Drie- tot vierpersoons appartement van in totaal 75m2 Bruto-vloeroppervlakte, waarvan 64m2 Functioneel Nuttig Vloeroppervlak.

 

Elke unit die klaar is, wordt afgevoerd naar de opslagplaats. Hier zullen de units tijdelijk staan tot de woningen geplaatst kunnen worden in Q4 van het jaar 2023.