De reis naar duurzaam transport
Modules zo lang mogelijk inzetten en tegelijkertijd zo weinig mogelijk uitstoot produceren: dat is wat we willen bij Dutch Cabin Group. We onderzoeken continu hoe we onze milieuprestaties nog verder kunnen optimaliseren.
Modulaire bouw en duurzaamheid
Modulair bouwen is enorm duurzaam. Modules zijn verplaatsbaar, aanpasbaar, demontabel en herbruikbaar. Daarnaast is het bouwproces duurzaam, omdat modules in de fabriek worden gemaakt. Hierdoor is de CO2-uitstoot op de bouwlocatie minimaal.
Maar we weten ook waar nog winst te behalen is: het transport van modules. We hopen in de nabije toekomst op meer elektrische kranen die sterk genoeg zijn om onze zware materialen te kunnen dragen. Op deze manier kunnen we de CO2-uitstoot tijdens het transport van modules nog verder beperken. Dan komen we heel dicht bij hetgeen dat we willen bereiken: een van de duurzaamste modulaire bouwers van Nederland worden! Deze reis naar duurzaam transport leggen wij niet alleen af. We werken nauw samen met onze transporthelden.
Onze transporthelden
Wij bouwen al sinds 2007 op de transporthelden van familiebedrijf v.d. Sluis Transport uit Staphorst. Hoeveel ritten zij ondertussen al voor ons hebben gemaakt? Dat loopt op in de tienduizenden!
Marco van der Sluis, directeur van v.d. Sluis Transport vertelt:
“Wij rijden bijna iedere dag met meerdere wagens voor Dutch Cabin Group. Soms met één module, soms met twintig.”
Tijdens al deze ritten met modules wordt er serieus naar duurzaamheid gekeken. Ook v.d. Sluis Transport is namelijk continu bezig met het optimaliseren van hun milieuprestaties.
Innovatief op het gebied van duurzaamheid
We werken nauw samen met v.d. Sluis Transport om zo min mogelijk uitstoot te genereren wanneer we de fabriek verlaten en op locatie gaan opbouwen. Het transportbedrijf heeft zelf het initiatief genomen om de CO2-uitstoot van hun werkzaamheden structureel terug te dringen.
“We zijn CO2-prestatieladder gecertificeerd en volgen de markt van elektrische voertuigen op de voet.”
De CO2-prestatieladder is een norm om bedrijven aan te zetten om bewust om te gaan met CO2 in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Tevens is het een stok achter de deur om proactief te zoeken naar nieuwe mogelijkheden die de klimaatimpact beperken. Het gaat hierbij vooral om energiebesparing, efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie.
CO2-reductie is niet de enige manier waarop het transportbedrijf investeert in een duurzame bedrijfsvoering. Bij alles wat zij doen willen zij zo weinig mogelijk milieubelasting veroorzaken. Ook willen zij dat de bewustwording onder medewerkers groeit. Daarom worden er verschillende stappen gezet op de volgende gebieden:
-
Techniek (zuinigere en schone voertuigen)
-
Gedrag (milieubewust rijden en/of draaien)
-
Organisatie (planning van transporten en inzet van machines)
Wilt u meer weten over onze transporthelden van v.d. Sluis Transport? Bekijk pagina 58 en 59 van ons nieuwste magazine.