Modulair kinderdagverblijf op advies van de buren

Na een bezoek aan de modulaire kleuterschool in buurgemeente Habichtswald, was gemeente Schauenburg gelijk enthousiast. De gemeente schakelde E. Rent Raumsysteme in voor een modulair gebouw. Onze collega’s realiseerden een extra kinderdagverblijf voor het toenemende aantal kinderen.

De gemeente Schauenburg had dringend ruimte nodig voor twee extra groepen van elk 25 kinderen. Schauenburg is een dorp met circa 10.500 bewoners in de Duitse deelstaat Hessen. Het aantal inwoners groeit en daarmee stijgt ook het aantal kinderen. Buurgemeente Habichtswald, tien kilometer verderop, had vorig jaar een kleuterschool van modulebouw door E. Rent Raumsysteme laten realiseren, bestaand uit drie groepsruimten voor in totaal 75 kinderen. Dus Habichtswald nodigde de buren uit. 

Dit bezoek beviel goed, alleen had gemeente Schauenburg wat eisen. Zo moest de kleuterschool zeer snel gebouwd worden en wilde de gemeente echt goede kwaliteit. Uiteindelijk was duurzaamheid de doorslaggevende factor. De modulaire bouwwijze en service van E.Rent Raumsysteme voldeden aan alle eisen. Daarom mochten onze collega’s het kinderdagverblijf realiseren.

Het kinderdagverblijf, dat de naam Baunaknirpse kreeg en kinderen vanaf twee jaar verwelkomt, heeft witte gevels. De dakranden, luifels boven de ramen en de hemelwaterafvoeren zijn zwartgekleurd. Binnen is er veel daglicht en er is gekozen voor rustige kleuren en witte wanden. Speelgoed en klimattributen zorgen immers voor genoeg kleuraccenten. De keuken, compleet met wasmachines, afwasmachine en grote koelkast, heeft een lichtgrijze vloer, de speelruimte met trampoline, klimrek en matten een zachtblauwe kleur.  

Kinderen kunnen hun handen wassen aan zes lage wasbakjes, compleet met spiegels, die in een zeshoek naar elkaar toe zijn gebouwd. Buiten kunnen de kleintjes een klein grasheuveltje afrollen en dan langs een grote boom lopen om bij het klimrek in het zand te komen.