Onze eerste modulaire woning

Betaalbare huizen? De vraag is groot en het onderwerp staat hoog op de politieke agenda. “Dutch Cabin Group levert graag een bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort”, zegt General Manager Sales Suzanne Schreuders. “We kunnen gezinswoningen bouwen van drie verdiepingen en appartementen tot zes hoog.” 

Demomodel eengezinswoning

In eigen huis hebben we een demomodel van een eengezinswoning laten maken. Dit huis heeft beneden een woonkamer, keuken en toilet en boven drie slaapkamers en een badkamer. Bovendien is de woning voorzien van een warmtepomp. Om de woning helemaal af te maken zijn alle kamers ingericht met meubels en accessoires.

Wil je binnenkijken? Loop door de woning via onze 360º video.

“Wat wij willen is de kracht van modulaire woningbouw laten zien en zoveel mogelijk vanuit flexibiliteit denken, ontwerpen en ontwikkelen.” 

Voordelen modulaire woningen

De grootste voordelen van modulaire woningen zijn de flinke tijdswinst en lage CO2-uitstoot. Zo ontwerpen we mee aan de circulaire leefomgeving van morgen. Zonnepanelen, vloerverwarming en elektrische installaties zonder gas zijn al bijna niet meer weg te denken, maar ook het product zelf is duurzaam. Je kunt het na jaren van gebruik weer demonteren, verplaatsen, uitbreiden of anders inrichten. Bovendien zijn vele onderdelen opnieuw te gebruiken zonder al te veel sloop. 

“We willen innovatief blijven en er zitten weinig beperkingen aan ons denkvermogen. Dat kan ook als je een eigen fabrieken hebt en collega’s met al 35 jaar ervaring.” 

Bij ieder project denken wij mee op maat. We nemen alle tijd voor elk huisvestingsprobleem; groot of klein.  

Lees het complete interview met Suzanne Schreuders in ons magazine.

Interesse in modulaire woningbouw? Neem gerust contact met ons op.