Uitbreiding én verplaatsing van een kantoorgebouw

Access World ervaarde de voordelen van flexibele huisvesting. In 2019 liet het bedrijf een modulair kantoorgebouw realiseren. Al snel blijkt dit een goede keuze te zijn: minder dan twee jaar later zijn er definitieve uitbreiding- en verhuizingsplannen voor de terminal én het kantoor.

Een modulaire oplossing

Waar Access World in 1933 begon als familiebedrijf, is het op het moment een internationale logistieke dienstverlener. Het bedrijf biedt complete oplossingen voor logistiek, opslag en supply chain, aangepast op de individuele behoeften van de klant. Wereldwijd heeft Access World circa 125 vestigingen, waarvan één gevestigd in Vlissingen.  

Dit is de vestiging waarvoor wij in 2019 een kantoorgebouw realiseerden. Toentertijd was permanente bouw geen optie, vanwege een eventuele uitbreiding en verhuizing van de terminal in de toekomst. Modulaire bouw bood uitkomst, omdat het zeer flexibel is. Met name de verplaatsbaarheid wekte de interesse van Access World. Uiteindelijk kreeg Primakabin de opdracht voor de realisatie van een modulair kantoorgebouw. 

Uitbreiding en verhuizing kantoorgebouw

Nog geen twee jaar later blijkt dat de keuze voor een modulair gebouw een goede zet was. De plannen voor een uitbreiding en verhuizing van de terminal in Vlissingen zijn definitief. De terminal krijgt er bijna vijf hectare bij op de nieuwe locatie. Een groter kantoor mag natuurlijk niet ontbreken. Aan Primakabin de eer om het bestaande kantoorgebouw te verplaatsen én uit te breiden.

Aan het resultaat is niet zien dat er extra modules zijn toegevoegd. Het kantoorgebouw vormt één geheel. Alle modules zijn voorzien van extra hoge ramen, glazen wanden en lichtkoepels. Dit om zoveel mogelijk daglicht binnen te krijgen. Precies het tegenovergestelde van de loods, waar juist geen ramen in zitten. 

Benieuwd hoe het modulaire kantoorgebouw erbij staat? Bekijk deze dronevideo vvan Access World, gerealiseerd door Meier Drone Videografie

Benieuwd naar de mogelijkheden van flexibele huisvesting? Neem contact met ons op.