Het opvallende spiegelgebouw van Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam krijgt een nieuwe buitenruimte. Dankzij modulaire bouw kan directievoerder Frans de Ruever altijd op locatie toezicht houden. 

Vernieuwing buitenruimte  

Het circa 85 jaar oude gebouw van het beroemde museum Boijmans van Beuningen, gelegen aan het Museumpark, wordt in zes jaar teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp. Ondertussen worden ook de straat en buitenruimte rondom het depot van het museum vernieuwd. Het vernieuwen van de buitenruimte gaat zo'n drie jaar kosten.  

Het is overigens het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot de complete collectie. Je kunt er rondlopen tussen 151.000 kunstobjecten en meekijken met conservering en restauratie. 

Altijd op locatie dankzij modulaire bouw 

“We knappen het allemaal op”, zegt Frans de Ruever. “Er komt natuursteenbestrating, we plaatsen boombakken met hele grote bomen en we richten de vijver opnieuw in.” Frans kan altijd aanwezig zijn dankzij de modulaire bouw op locatie. “Wij houden toezicht op de aannemer.” Hij vindt het ideaal. “Je hoeft niet met de tram of auto heen en weer, je zit bovenop je werk, je ziet gelijk wat er gebeurt. Voor de omgeving is het ook makkelijk, als mensen vragen hebben zoals: ‘Waar zijn jullie mee bezig?’ of ‘Hoe gaat het?'. Een keer per week hebben we een inloopspreekuur. Je bent altijd zichtbaar en bereikbaar. Voor ons is dit goud, het werkt fantastisch.” 

Rotterdams groene modules 

Tijdens de herinrichting van de Coolsingel ontdekte Frans hoe handig het is om dagelijks op locatie aanwezig te kunnen zijn. “Dat wilden we nu weer en daarom hebben we modules gekocht bij Directbouw. Die kunnen we bij een volgend project weer inzetten.” Het modulaire gebouw bestaat uit twee verdiepingen, is van buiten Rotterdams groen en is twintig bij zes meter. “Boven kunnen tien mensen werken, daar zitten wij, en beneden kunnen ook tien mensen zitten. Daar werken de collega's die verantwoordelijk zijn voor de verbouwing van het museum.“ 

De modules zijn van alle gemakken voorzien. Er staan bureaus en computers, er is een vaste internetaansluiting voor snel internet, het heeft een vergaderzaal, een keuken en toiletten. En het is goed geïsoleerd. “We zitten er warmpjes bij en hoeven geen kou te lijden.” Frans vond de samenwerking met Directbouw erg prettig. “Directbouw kwam bij de Gemeente Rotterdam als winnaar uit de bus, omdat ze de beste prijs boden. Ik had één vast aanspreekpunt, Peter Nederveen. Met hem had ik regelmatig contact over de planning. Dat is allemaal goed verlopen.” 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

neem dan snel contact met ons op!

Andere referenties

bekijk alle referenties