Gemeente Hoeksche Waard

De nieuwe gemeente Hoeksche Waard ontstond in 2019 door een fusie van vijf kleinere gemeentes op dit Zuid Hollandse eiland. Voor de gemeenten Binnenmaas, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Korendijk en Strijen betekende dit een grote transformatie tot één grote organisatie.

Om de samenwerking binnen deze nieuwe gemeente te stroomlijnen werd gekozen voor uitbreiding van het bestaande gemeentehuis in Maasdam. De tender werd in de zomer van 2018 door Dutch Cabin Group gewonnen en zo mochten we laten zien waar Dutch Cabin Group goed in is: snel schakelen, snel bouwen en snel in het nieuwe kantoor aan de slag.

Ruim honderd werkplekken

Er waren 110 extra werkplekken nodig binnen korte tijd. De nieuwe gemeente moest per 1 januari 2019 operationeel zijn. De keuze voor tijdelijke bouw was niet alleen gebaseerd op snelheid. Ook de vrijheid om later andere keuzes te maken speelde een belangrijke rol. Meer thuis werken, minder centraal werken, een groter nieuw gemeentehuis: al deze scenario’s zouden door nieuwe colleges gemaakt kunnen worden. En dan past tijdelijke bouw beter dan kostbare en inflexibele permanente bouw.

Mooie verbonden uitbreiding

De tijdelijke uitbreiding van 86 units sluit naadloos aan op het bestaande gemeentehuis. Het kantoor heeft een lichte, open structuur, maar ook vergader- en stilteruimtes die zijn afgesloten met grote glazen wanden. Met airco, zonwering, sanitair en afgewerkte plafonds. Het was voor veel medewerkers een eerste kennismaking met een open werkplek, maar het bereikte klimaat, ook qua geluid wordt zeer gewaardeerd.

Ook duurzaam ingericht

Het inzetten van flexibele, modulaire units is al een bewuste duurzame keuze. Qua energiegebruik, materiaalgebruik als hergebruik presteren tijdelijke gebouwen uitstekend. Daarnaast is er weinig energie, overlast en tijd nodig bij de bouw, cq montage. De gemeente koos er bewust voor om ook de gehele inrichting duurzaam te realiseren. Meubilair van de oude gemeentehuizen werd hergebruikt. De verstelbare bureaus, die nodig zijn vanwege het flexwerkconcept, hebben tweedehands frames. Alleen de bladen zijn nieuw. 

  • Aantal units
  • Vierkante meters Array m²
  • Type units
  • Toepassing kantoor
  • Duur van het project Koop
Neem contact op

Meer informatie?

We zijn groot geworden met modulair bouwen, en we helpen u graag met uw uitdaging om huisvesting te realiseren. Wilt u meer weten? Plan een afspraak met één van onze adviseurs.