IT Hub Hoogeveen

De IT Hub staat op een prominente, zichtbare plek in het stationsgebied van Hoogeveen en is ook direct zichtbaar vanuit de trein en vanuit de auto vanaf de A28. 

Het is een gebouw dat zich in functionele zin kenmerkt door drie op zichzelf staande elementen (onderwijs, premium partners en IT-start-ups) die in de ontmoeting hun samenwerking vinden.

Open structuur

Dit concept van ontmoeting is aangewend om een gebouw te maken dat zeer open van structuur is, verblijfsruimten en verkeersruimten gaan naadloos in elkaar over. Dit maakt het gebouw uiterst flexibel en tegelijkertijd on-Nederlands, waardoor het een uitgesproken identiteit krijgt. Dit concept van weerbarstigheid is doorgezet in de materiaal- en kleurkeuzes, zowel in het interieur als in het exterieur.

Grillig van vorm

Het gebouw is alzijdig ontworpen en heeft een gevel van felblauwe geprofileerde staalplaten met grote, in maat variërende glaspuien. Het is grillig van vorm en heeft twee grote, dramatische overstekken die het eigenzinnige karakter van de gebruikers ondersteunen. Door de vorm en de kleur van het gebouw is het nu al een niet meer weg te denken gebouw in Hoogeveen.

Accentkleur

Geel is de accentkleur die toegepast is op de constructie onder de overstekken. Ook de stalen trappen, de interieurs van de toiletten, en grafiek en belijning zijn in die gele kleur uitgevoerd. Het interieur is verder bewust juist heel sober en industrieel uitgevoerd. Betonvloeren zijn onafgewerkt, de wanden zijn bekleed met blank gelakte chipwood-platen en de plafonds zijn uitgevoerd in zwarte akoestische platen om zo ook het geluidscomfort binnen in het gebouw te optimaliseren. Alle installaties blijven in het zicht. 

Dynamische omgeving

Op deze wijze wordt het een dynamische, organische en slimme leer- en werkomgeving.

De laagdrempeligheid van de ontmoeting in de IT Hub geeft het gebouw een informeel karakter dat bijdraagt aan samenwerking en de innovatiekracht. Door de onderscheidende architectuur ten opzichte van de bestaande gebouwen is de IT Hub een opvallend gebouw in het stationsgebied. Het kleur- en materiaalgebruik maken het gebouw eigentijds en geven het ook de gewenste ongepolijste uitstraling die van een ‘hip’ gebouw verwacht mag worden.

  • Aantal units 52
  • Vierkante meters 936 m²
  • Type units DS
  • Toepassing Flexwerkplekken
  • Duur van het project Koop
Neem contact op

Meer informatie?

We zijn groot geworden met modulair bouwen, en we helpen u graag met uw uitdaging om huisvesting te realiseren. Wilt u meer weten? Plan een afspraak met één van onze adviseurs.