Roelof van Echten College

We stonden voor een echte uitdaging in Hoogeveen: de snelle groei van het Roelof van Echten College vroeg om uitbreiding van de lokalen. Met vijf extra lokalen kon ruimte worden geboden aan alle extra leerlingen. Door een succesvolle samenwerking op een andere locatie in Hoogeveen werd Dutch Cabin Group opnieuw gevraagd mee te denken over een oplossing.

Nieuwbouw en capaciteit

De plannen voor het bouwen van een nieuwe school zijn langdurige trajecten. In de praktijk blijkt dan dat de uiteindelijke gebouwde ruimte niet past bij het actuele leerlingenaantal. Vaak is de school te krap bemeten. Daarnaast blijkt ook dat een nieuw schoolgebouw aantrekkelijk is bij de werving van nieuwe leerlingen. Dus zijn we vaak in beeld om schoolgebouwen te voorzien van wat extra capaciteit.

Een stap omhoog

Omdat de door de klant gewenste locatie krap was bleek onze gestapelde oplossing uiteindelijk de voorkeursvariant te zijn. Dankzij inzet van nieuwe en gebruikte units en slim gebruik van de ruimte door lokalen bovenop elkaar te plaatsen is een mooie oplossing gevonden.

Ventilatie en verwarming optimaal

Door de corona-epidemie was het van het grootste belang dat ook deze tijdelijke lokalen werden voorzien van optimale ventilatie. De toegepaste installaties voor verwarmde en gekoelde frisse lucht zijn daarom toegepast en leveren in het dagelijks gebruik een optimaal binnenklimaat.

  • Aantal units 20
  • Vierkante meters 360 m²
  • Type units GENERAL
  • Toepassing Noodlokalen gebruik 5 jaar
  • Duur van het project Koop
Neem contact op

Meer informatie?

We zijn groot geworden met modulair bouwen, en we helpen u graag met uw uitdaging om huisvesting te realiseren. Wilt u meer weten? Plan een afspraak met één van onze adviseurs.