Skaeve huse

Opdrachtgever Woonstad, een woningcorporatie in Rotterdam, was op zoek naar een oplossing voor bewoners die in hun bestaande woning te veel onrust en overlast veroorzaakten. De inzending van Dutch Cabin Group was een winnende inschrijving voor tien woningen en één beheerderswoning. De locatie is gelegen in de buurt van Rotterdam The Hague Airport en naast de woonwijken Schiebroek en Park 16Hoven. 

Het uiteindelijke ontwerp heeft geresulteerd in tien ‘Skaeve Huse’, per woning opgebouwd uit twee units (slaapkamer en woonkamer, sanitaire ruimte en keuken). De buitengevels zijn voorzien van groen woodrich (gepotdekselde buitenbeplating).

Geslaagd in de opzet

Doelstelling van het in deze omgeving plaatsen is tweeledig. Ten eerste vermindert het de overlast in drukke buurten of wooncomplexen. Ten tweede kan de rustige, groene omgeving mét begeleiding een positieve uitwerking hebben op het gedrag en welbevinden van de bewoners. De aangekondigde komst van de Skaeve Huse heeft in de naastgelegen woonwijken wel enige rumoer opgeleverd. De angst voor overlast blijkt in de praktijk onnodig geweest. Verhuurder en gebruikers zijn erg tevreden over de woningen en gang van zaken, en er zijn nog vier extra woningen geplaatst.

  • Aantal units 24
  • Vierkante meters 432 m²
  • Type units GENERAL
  • Toepassing Huizen voor
  • Duur van het project Koop
Neem contact op

Meer informatie?

We zijn groot geworden met modulair bouwen, en we helpen u graag met uw uitdaging om huisvesting te realiseren. Wilt u meer weten? Plan een afspraak met één van onze adviseurs.