Yuverta Houten

Yuverta in Houten (voorheen Wellant College) heeft een breed pakket aan opleidingen in het vmbo en mbo. Diverse theoretische en praktische opleidingen zijn hier samengebracht en zijn van betekenis voor de toekomst voor studenten in Houten en omgeving. Deze opleidingen zijn ondergebracht in diverse schoolgebouwen.

Nieuwe huisvesting voor dierverzorging

Gebaseerd op de ontwikkelingen was er behoefte aan een tijdelijk schoolgebouw voor de opleiding dierverzorging. Daarbij werden er uiteraard bijzondere eisen gesteld aan het gebouw, waarbij zowel de leerlingen, leraren maar zeker ook de dieren een belangrijke rol spelen.

Bijzondere atmosfeer

Het interieur kreeg op de wanden en de vloer een epoxy-afwerklaag voor de hygiëne. Ook is bijzonder veel aandracht besteed aan adequate ventilatie. Het werd een uniek schoolgebouw omdat er binnen- en (soms gekoppelde) buitenverblijven voor verschillende dieren werden gerealiseerd. Hiervoor creëerden we ook unieke gevelopeningen en de buitenverblijven.

Passende uitstraling

De buitenzijde hebben we kunnen afwerken met onbehandeld Red Cedar. Deze houtsoort zal mooi vergrijzen, zodat het naadloos past binnen de groene omgeving. 

 

  • Aantal units 10
  • Vierkante meters 255 m²
  • Type units DS
  • Toepassing Opleiding voor dierverzorging
  • Duur van het project Koop
Neem contact op

Meer informatie?

We zijn groot geworden met modulair bouwen, en we helpen u graag met uw uitdaging om huisvesting te realiseren. Wilt u meer weten? Plan een afspraak met één van onze adviseurs.