Op onze ‘hoe is het nu met’ pagina komt elke maand een van onze medewerkers aan het woord om te vertellen hoe het is om onderdeel te zijn van Dutch Cabin Group. Hier delen ze hun ervaringen en geven ze antwoord op vragen als ‘Waarom heb jij bij DCG gesolliciteerd?’ en ‘Wat maakt jouw werk bij DCG zo leuk?’. Door middel van deze rubriek willen we een kijkje geven in de wereld van Dutch Cabin Group en laten zien hoe het is om bij ons te werken.

Ontdek de verhalen achter de mensen die bijdragen aan de groei en het succes van DCG.

maart 2023

Mijn naam is Bennie en ik ben in augustus 1973 begonnen bij Wagenbouw Coevorden. Inmiddels ben ik al bijna 50 jaar in dienst bij deze groep en ik ben trots op wat ik in al die jaren heb bereikt.

Ik begon als timmerman en klom al snel op tot meewerkend voorman. Op mijn 25e werd ik voorman en heb ik deze functie tot mijn 45e vervuld. Toen werd mij gevraagd om ook wat commercieel werk te doen, zoals het voorzien van MC units op school- en bouwlocaties. Het was een nieuwe uitdaging voor mij en ik ben er vol enthousiasme ingedoken. Hiernaast organiseerde ik ook, in samenwerking met mijn fijne collega’s van alle vestigingen, het transportwerk voor Directbouw (Coevoerden), E.Rent (Hörstel) en voor Wagenbouw (Klundert).

Helaas heb ik het commerciële werk nu niet meer, omdat het transport veel tijd in beslag neemt en ik nu één dag minder werk in de week.

Ik vind het werk ontzettend afwisselend en het biedt me altijd weer nieuwe uitdagingen om aan te gaan. Natuurlijk is de organisatie de laatste jaren heel snel gegroeid, wat soms wel wennen is. Maar ik probeer altijd van de positieve kant te bekijken en zo veel mogelijk bij te dragen aan het succes van ons bedrijf.

In 2024 ga ik met pensioen en ik hoop dat ik nog vele jaren kan genieten van mijn vrije tijd samen met mijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en vrienden. Maar tot die tijd ben ik nog altijd met veel plezier aan het werk en doe ik mijn best om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van Dutch Cabin Group.

februari 2023

“Hoi, ik ben Petra en ik werk momenteel als Officemanager bij Dutch Cabin Group (DCG). Binnen DCG heb ik verschillende functies mogen bekleden. Lees snel verder om meer te weten te komen over mijn loopbaan bij Dutch Cabin Group en hoe ik deze jaren heb ervaren.”

Mijn loopbaan bij DCG

“Voordat ik bij DCG mocht komen werken, had ik een baan bij een kinderopvang. Hier ben ik, na 14 jaar dienstverband, door een reorganisatie in 2013 mijn baan kwijt geraakt. Het vinden van een baan was in die tijd erg lastig, maar ik kwam toen een vacature bij Primakabin tegen.

Onder de vacature stond de naam van Suzanne Schreuders (Sales Manager). Omdat ik haar kende uit het dorp hoopte ik dat dat in mijn voordeel zou kunnen werken. Op goed geluk stuurde ik een sollicitatiebrief voor de openstaande vacature van Administratief medewerker binnendienst Sales. Na een fijn gesprek mocht ik in oktober 2013 aan de slag bij De CabinConcurrent (onderdeel van DCG) in deze functie.

Na drie jaar deze functie met veel plezier vervuld te hebben, ontstond er een lege plek bij de receptie/ secretariaat. Interessant voor mij, want er lagen genoeg uitdagingen. Toch startte ik met enige twijfel de functie als receptioniste/secretarieel medewerker, maar wat heb ik het hier naar mijn zin gehad! Waar ik destijds in mijn eentje begon is het uitgegroeid tot een afdeling van drie medewerkers waar ik verantwoordelijk voor werd. Ik ben doorgegroeid naar de functie als Office Manager en mocht allerlei diverse zaken doen en regelen.

In september 2021 was er een uitdaging ontstaan bij de vestiging Hamburg Verhuur in Oude Tonge op de sales afdeling. Stefan Wesdijk (destijds General Manager) en ik hadden toen al een aantal jaar samen voor De CabinConcurrent gewerkt en het leek hem een goed idee als ik hem, en het team, zou komen helpen met deze uitdaging om meer structuur aan te brengen en nieuwe medewerkers in te werken op de openstaande plekken. Dit was voor de duur van 6 maanden.

Na vijf jaar bij het secretariaat gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging en dat zagen mijn leidinggevenden ook goed. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden. Per 1 januari 2022 startte ik bij Hamburg Verhuur in mijn functie als Office Manager om hier Stefan te kunnen ondersteunen en allerlei andere zaken op te pakken.

Wat mijn huidige werk als Office Manager zo leuk maakt, is de diversiteit aan werkzaamheden. Ik hou van uitdagingen, wil graag dienstverlenend zijn, wil graag dingen regelen en dit kan ik allemaal in mijn huidige functie vinden.”

Typisch DCG

“Typerend voor DCG is dat het een groeiend bedrijf is en overal waar het kan de mogelijkheden/kansen opzoekt en weet te pakken. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit heb mogen meemaken vanaf  2013, toen het bedrijf bestond uit 12 medewerkers op de vestiging in Klundert, tot het bedrijf dat het nu is met momenteel 160 medewerkers en 4 vestigingen!

Daarnaast weet DCG ook regelmatig een leuk feestje te organiseren zoals een BBQ in het najaar en een kerstdiner in december. We hebben ook de nodige uitstapjes gemaakt. Zo hebben we in december 2016 geld opgehaald d.m.v. sponsoring voor Serious Request als bedrijf, door vanuit Klundert naar Breda te lopen en te fietsen. Bij aankomst hebben we een cheque overhandigd met een heel mooi bedrag erop: €3.210. En om niet te vergeten zijn we in februari 2019 een weekend met alle medewerkers naar Winterberg geweest!

Wat ik fijn vind aan DCG is dat ze altijd met mij mee hebben gekeken naar mogelijkheden en uitdagingen in mijn loopbaan binnen het bedrijf, waardoor ik deze verschillende functies heb mogen bekleden. Ik heb zelf ook de mogelijkheid gehad om hierin mee te denken. Ze hebben mij het vertrouwen gegeven en daar ben ik DCG erg dankbaar voor!

Ik zou zeggen: bekijk ons vacature overzicht en join the club!“

januari 2023

Deze maand vertelt één van onze stralende binnendienstverkopers, Tessa Hereijgers, hoe het nu met haar gaat.

“Hoi, ik ben Tessa en ik werk sinds oktober 2021 als verkoper binnendienst bij Dutch Cabin Group. De sfeer op de werkvloer is enorm aangenaam. In mijn vorige baan als recruiter heb ik bij veel bedrijven een kijkje in de keuken kunnen nemen en mij is het daardoor opgevallen dat de de sfeer bij DCG uitzonderlijk is. Alle deuren staan open (en dat zeggen we niet alleen, dat is ook letterlijk zo). Geen vraag is te gek en om hulp hoef je niet eens te vragen, iedereen biedt het doorlopend aan. Dit was ook een belangrijke drijfveer voor mij om bij DCG te solliciteren.

Het leukste aan mijn functie vind ik het meedenken met de klant, het gesprek aangaan met de klant, vervolgens goed door vragen, luisteren en creatief zijn. Het geeft mij super veel energie om uiteindelijk een passende oplossing te kunnen bieden en om de deal te sluiten. Daarnaast geven ook de veelzijdigheid in de functie, het schakelen met collega’s, het samen tot een plan komen en de diverse klanten binnen allerlei branches die ik spreek mij veel energie.”