Op onze ‘hoe is het nu met’ pagina komt elke maand een van onze medewerkers aan het woord om te vertellen hoe het is om onderdeel te zijn van Dutch Cabin Group. Hier delen ze hun ervaringen en geven ze antwoord op vragen als ‘Waarom heb jij bij DCG gesolliciteerd?’ en ‘Wat maakt jouw werk bij DCG zo leuk?’. Door middel van deze rubriek willen we een kijkje geven in de wereld van Dutch Cabin Group en laten zien hoe het is om bij ons te werken.

Ontdek de verhalen achter de mensen die bijdragen aan de groei en het succes van DCG.

Juli 2023

“Hallo, ik ben Jerry Spanjaard, 46 jaar en kom uit Vlaardingen. Momenteel ben ik werkzaam als Sr. Accountmanager en teamleider van de sales afdeling van Hamburg Verhuur (onderdeel van Dutch Cabin Group) in Oude-Tonge. Eind 2021 solliciteerde ik bij Dutch Cabin Group (DCG)  omdat ik de tijdelijke huisvesting en modulaire bouw een interessante markt vindt. Op 1 januari 2022 mocht ik beginnen in de functie van Accountmanager. De combinatie met telkens nieuwe, snel wisselende opdrachtgevers en projecten uit alle hoeken van het land maakt dit tot een leuke afwisselende baan.

Ik vind het werken bij DCG leuk, omdat ik deel uitmaak van een gedreven team met collega’s die voor elkaar klaarstaan en er gezamenlijk een succes van willen maken. Er is genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zo ben ik in 1,5 jaar doorgegroeid van Accountmanager naar Senior Accountmanager en teamleider. Dit maakt DCG zeker een fijne werkgever.

Momenteel zijn we druk bezig met de overgang van Dutch Cabin Group naar Adapteo. Een grote verandering als deze is voor een organisatie altijd lastig, maar ik vind de overgang naar Adapteo positief en de samenwerking met de buitenlandse collega’s is erg prettig. De groei die DCG en Adapteo willen realiseren is erg ambitieus en ik zie dit als een mooie uitdaging.”

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in een organisatie waarin je je op internationaal niveau kunt ontwikkelen? Bekijk dan ons vacatureoverzicht via de knop hieronder.

Juli 2023

“Mijn naam is Margot Bosch en ik ben sinds 1 oktober 2022 werkzaam Dutch Cabin Group (DCG) als receptioniste. Tien maanden geleden werd ik door een uitzendbureau geattendeerd op de vacature die bij DCG open stond. Ik zag de advertentie en dacht meteen: ‘ik ga solliciteren, een leuke baan, daar ga ik voor!’

Tien maanden later en ik zit nog steeds op mijn plek hier. Dankzij mijn naaste collega’s heb ik echt de kans gekregen om de werkzaamheden goed onder de knie te krijgen. Mijn werk is erg afwisselend, iedere dag is anders! Dit komt door de verschillende contacten. Je weet nooit van tevoren wie je aan de telefoon krijgt, welke orders er binnen komen en hoe je sommige zaken op moet lossen. Buiten het feit dat ik de telefoon aanneem en klanten ontvang houd ik me bezig met bestellingen van kantoorartikelen en/of levensmiddelen en agendabeheer. Ik sorteer de post en verdeel deze door het pand en maak dan gelijk een praatje met verschillende collega’s. Kortom, heel divers!

De sfeer met de collega’s onderling is prettig. Er is veel aandacht en medeleven voor elkaar. Iedereen helpt elkaar en uiteraard is de wekelijkse borrel op de vrijdagmiddag echt leuk.

DCG als werkgever is vooruitstrevend en denkt mee met het personeel. Ik hoop hier nog een lange tijd te werken!”

Juni 2023

“Hallo ik ben Bertus Jonkeren en ben werkzaam sinds 1985 bij Dutch Cabin Group (DCG) (toen nog Directbouw Holland en Leasebouw Holland) in Coevorden. Ik solliciteerde in die tijd eigenlijk op de functie werkvoorbereider, maar een andere sollicitant (en nog steeds huidige collega), Jan Rademaker, kreeg die baan aangeboden. De toenmalige directeur/eigenaar gaf mij toen de kans om op de afdeling Verkoop te starten. Ik nam het aanbod aan en heb er tot op heden nooit spijt van gehad. Ik ben daar op de afdeling Binnendienst Sales begonnen en daarna heb ik de kar van Leasebouw voor 10 jaar getrokken als accountmanager. Vervolgens heb ik van alles gedaan: calculeren, offertes maken en de laatste jaren ben ik, door mijn bouwkundige achtergrond, ook met bouwaanvragen en als projectleider actief.

De diversiteit van mijn werk geeft mij veel voldoening en ook de vrijheid in de aanpak. Een voorbeeld is het project Kijlstra Drachten: een opleidingsgebouw voor meldkamerpersoneel van politie, ambulance, enzovoorts. Ik heb vanaf het eerste gesprek met de opdrachtgever over de behoeftevraag, ontwerp, offerte/opdracht traject, planning en onderaannemers en projectleiding tot en met oplevering gedaan.

Typerend voor het werk bij Dutch Cabin Group is de snelheid waarmee gedacht en gehandeld moet worden om resultaat in de markt te bewerkstelligen en waarmee projecten tot stand komen. Daarnaast vind ik het mooi dat medewerkers bij DCG kunnen laten zien wat ze kunnen en vervolgens ook kansen krijgen en ruimte om zich te ontplooien.

Ik ben dus in mijn tijd bij DCG door mijn ervaring op diverse plekken ingezet waar dat gevraagd of nodig was in de periode van onstuimige groei van het bedrijf. Volgend jaar april ga ik met pensioen, dus ik blijf de komende tijd lekker doen waar ik mee bezig ben.”

Mei 2023

“Hallo, ik ben Richard en ik werk nu twee jaar bij Hamburg Verhuur (onderdeel van Dutch Cabin Group), als teamleider van de productie in Oude-Tonge. Ik begon als ingehuurde servicemonteur en na een aantal maanden werd mij gevraagd of ik als teamleider aan de slag wilde. Dit leek mij wel wat, dus zo kwam ik in dienst bij Dutch Cabin Group.

Een mooi deel van mijn werk vind ik de afwisseling. Geen project is hetzelfde: spoed of nog meer spoed, veel of weinig verbouwen, waterwerk, elektra, evenementen, zo veel dat het mij alleen maar nog meer energie geeft. Ik hou dan ook echt van uitdagingen. Maar nog belangrijker vind ik de directe collega’s die met mij aan de projecten werken, zij maken het voor mij echt de moeite waard!

Bij Dutch Cabin Group heb je de vrijheid om je eigen baan in te vullen naar de uitdagingen die DCG je biedt.

Lijkt het jou ook wat om bij ons te komen werken? En hou je van een uitdaging? Klik dan op onderstaande knop om ons vacatureoverzicht te bekijken.

Wie weet tot snel!”

April 2023

“Hallo, ik ben Edwin. Ik werk sinds november 2019 bij Dutch Cabin Group (DCG) en ben nu dus ca. 3,5 jaar in dienst.

Via een advertentie op LinkedIn werd ik attent gemaakt op een functie bij DCG in Klundert. Ik was indertijd op zoek naar een andere baan. Bij het sollicitatiegesprek kreeg ik er een goed gevoel bij. Vooral de open structuur en no nonsens mentaliteit die in dit gesprek naar voren kwamen, spraken mij aan. Bijkomend voordeel was ook nog eens de (zeer) geringe woon-werkafstand.

Ik ben begonnen als administrateur waarbij vooral de nadruk lag op in- en verkoopfacturen administratie. Per half april jl. ben ik begonnen in een andere functie als project controller. Een job waar ik heel veel zin in heb en waar veel uitdagingen liggen.

We zijn op dit moment nog op zoek naar mijn opvolger, dus ben je geïntereseerd? Bekijk dan vooral de vacature.

Ik wil je heel graag inwerken!

In die 3,5 jaar is DCG flink uitgebreid. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat er ook administratief af en toe snel moet worden geschakeld om alles goed te blijven vastleggen. Het goede samenwerken met andere afdelingen heeft zeker bijgedragen voor de juist vastlegging. De open-deur mentaliteit binnen DCG en de platte organisatiestructuur is hierin een zeer fijne basis. Van hoog tot laag is iedereen bereikbaar en hulpvaardig. Dit geeft weer dat er een heel groot team is, wat staat voor haar product.

Ik hoop dan ook nog lange tijd deel uit te kunnen maken van dit team.”

Maart 2023

Deze maand vertelt één van onze trouwste collega’s, Bennie Kist, over zijn loopbaan bij Directbouw (onderdeel van Dutch Cabin Group).

“Mijn naam is Bennie en ik ben in augustus 1973 begonnen bij Wagenbouw Coevorden. Inmiddels ben ik al bijna 50 jaar in dienst bij deze groep en ik ben trots op wat ik in al die jaren heb bereikt.

Ik begon als timmerman en klom al snel op tot meewerkend voorman. Op mijn 25e werd ik voorman en heb ik deze functie tot mijn 45e vervuld. Toen werd mij gevraagd om ook wat commercieel werk te doen, zoals het voorzien van MC units op school- en bouwlocaties. Het was een nieuwe uitdaging voor mij en ik ben er vol enthousiasme ingedoken. Hiernaast organiseerde ik ook, in samenwerking met mijn fijne collega’s van alle vestigingen, het transportwerk voor Directbouw (Coevoerden), E.Rent (Hörstel) en voor Wagenbouw (Klundert).

Helaas heb ik het commerciële werk nu niet meer, omdat het transport veel tijd in beslag neemt en ik nu één dag minder werk in de week.

Ik vind het werk ontzettend afwisselend en het biedt me altijd weer nieuwe uitdagingen om aan te gaan. Natuurlijk is de organisatie de laatste jaren heel snel gegroeid, wat soms wel wennen is. Maar ik probeer altijd van de positieve kant te bekijken en zo veel mogelijk bij te dragen aan het succes van ons bedrijf.

In 2024 ga ik met pensioen en ik hoop dat ik nog vele jaren kan genieten van mijn vrije tijd samen met mijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en vrienden. Maar tot die tijd ben ik nog altijd met veel plezier aan het werk en doe ik mijn best om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van Dutch Cabin Group.”

Februari 2023

“Hoi, ik ben Petra en ik werk momenteel als Officemanager bij Dutch Cabin Group (DCG) in Oude-Tonge. Binnen DCG heb ik verschillende functies mogen bekleden. Lees snel verder om meer te weten te komen over mijn loopbaan bij Dutch Cabin Group en hoe ik deze jaren heb ervaren.”

Mijn loopbaan bij DCG

“Voordat ik bij DCG mocht komen werken, had ik een baan bij een kinderopvang. Hier ben ik, na 14 jaar dienstverband, door een reorganisatie in 2013 mijn baan kwijt geraakt. Het vinden van een baan was in die tijd erg lastig, maar ik kwam toen een vacature bij Primakabin tegen.

Onder de vacature stond de naam van Suzanne Schreuders (Sales Manager). Omdat ik haar kende uit het dorp hoopte ik dat dat in mijn voordeel zou kunnen werken. Op goed geluk stuurde ik een sollicitatiebrief voor de openstaande vacature van Administratief medewerker binnendienst Sales. Na een fijn gesprek mocht ik in oktober 2013 aan de slag bij De CabinConcurrent (onderdeel van DCG) in deze functie.

Na drie jaar deze functie met veel plezier vervuld te hebben, ontstond er een lege plek bij de receptie/ secretariaat. Interessant voor mij, want er lagen genoeg uitdagingen. Toch startte ik met enige twijfel de functie als receptioniste/secretarieel medewerker, maar wat heb ik het hier naar mijn zin gehad! Waar ik destijds in mijn eentje begon is het uitgegroeid tot een afdeling van drie medewerkers waar ik verantwoordelijk voor werd. Ik ben doorgegroeid naar de functie als Office Manager en mocht allerlei diverse zaken doen en regelen.

In september 2021 was er een uitdaging ontstaan bij de vestiging Hamburg Verhuur in Oude Tonge op de sales afdeling. Stefan Wesdijk (destijds General Manager) en ik hadden toen al een aantal jaar samen voor De CabinConcurrent gewerkt en het leek hem een goed idee als ik hem, en het team, zou komen helpen met deze uitdaging om meer structuur aan te brengen en nieuwe medewerkers in te werken op de openstaande plekken. Dit was voor de duur van 6 maanden.

Na vijf jaar bij het secretariaat gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging en dat zagen mijn leidinggevenden ook goed. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden. Per 1 januari 2022 startte ik bij Hamburg Verhuur in mijn functie als Office Manager om hier Stefan te kunnen ondersteunen en allerlei andere zaken op te pakken.

Wat mijn huidige werk als Office Manager zo leuk maakt, is de diversiteit aan werkzaamheden. Ik hou van uitdagingen, wil graag dienstverlenend zijn, wil graag dingen regelen en dit kan ik allemaal in mijn huidige functie vinden.”

Typisch DCG

“Typerend voor DCG is dat het een groeiend bedrijf is en overal waar het kan de mogelijkheden/kansen opzoekt en weet te pakken. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit heb mogen meemaken vanaf  2013, toen het bedrijf bestond uit 12 medewerkers op de vestiging in Klundert, tot het bedrijf dat het nu is met momenteel 160 medewerkers en 4 vestigingen!

Daarnaast weet DCG ook regelmatig een leuk feestje te organiseren zoals een BBQ in het najaar en een kerstdiner in december. We hebben ook de nodige uitstapjes gemaakt. Zo hebben we in december 2016 geld opgehaald d.m.v. sponsoring voor Serious Request als bedrijf, door vanuit Klundert naar Breda te lopen en te fietsen. Bij aankomst hebben we een cheque overhandigd met een heel mooi bedrag erop: €3.210. En om niet te vergeten zijn we in februari 2019 een weekend met alle medewerkers naar Winterberg geweest!

Wat ik fijn vind aan DCG is dat ze altijd met mij mee hebben gekeken naar mogelijkheden en uitdagingen in mijn loopbaan binnen het bedrijf, waardoor ik deze verschillende functies heb mogen bekleden. Ik heb zelf ook de mogelijkheid gehad om hierin mee te denken. Ze hebben mij het vertrouwen gegeven en daar ben ik DCG erg dankbaar voor!

Ik zou zeggen: bekijk ons vacature overzicht en join the club!“

Januari 2023

Deze maand vertelt één van onze stralende binnendienstverkopers, Tessa Hereijgers, hoe het nu met haar gaat.

“Hoi, ik ben Tessa en ik werk sinds oktober 2021 als verkoper binnendienst bij Dutch Cabin Group. De sfeer op de werkvloer is enorm aangenaam. In mijn vorige baan als recruiter heb ik bij veel bedrijven een kijkje in de keuken kunnen nemen en mij is het daardoor opgevallen dat de de sfeer bij DCG uitzonderlijk is. Alle deuren staan open (en dat zeggen we niet alleen, dat is ook letterlijk zo). Geen vraag is te gek en om hulp hoef je niet eens te vragen, iedereen biedt het doorlopend aan. Dit was ook een belangrijke drijfveer voor mij om bij DCG te solliciteren.

Het leukste aan mijn functie vind ik het meedenken met de klant, het gesprek aangaan met de klant, vervolgens goed door vragen, luisteren en creatief zijn. Het geeft mij super veel energie om uiteindelijk een passende oplossing te kunnen bieden en om de deal te sluiten. Daarnaast geven ook de veelzijdigheid in de functie, het schakelen met collega’s, het samen tot een plan komen en de diverse klanten binnen allerlei branches die ik spreek mij veel energie.”