Adapteo benoemt nieuwe directeur van Dutch Cabin Group

Philippe Pfeiffer is benoemd tot de nieuwe Managing Director (algemeen directeur) van Dutch Cabin Group, een dochteronderneming van Adapteo in Nederland en België. Philippe komt uit de functie van Managing Director Benelux bij de industriële dienstverlener Muehlhan Group. Daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij Riwal, een verhuurbedrijf van toegangsapparatuur. Philippe werkt sinds 1 december bij Dutch Cabin Group en zal deel uitmaken van het Management Team van zowel Dutch Cabin Group als van Adapteo Group.

Adapteo is de toonaangevende partner in aanpasbare en circulaire bouwoplossingen in Noord-Europa. Het bedrijf nam in 2020 Dutch Cabin Group (DCG) over. DCG produceert, verhuurt en verkoopt zowel tijdelijke als permanente gebouwen aan klanten binnen de overheid, het onderwijs, de industrie en de gezondheidszorg. De overname van DCG is een belangrijke stap in de uitbreiding van Adapteo op het Europese vasteland, waar een groot groeipotentieel aanwezig is. Philippe Pfeiffer treedt nu toe als de nieuwe Managing Director van DCG. Vanuit zijn vorige functies bij Muehlhan en Riwal brengt hij uitgebreide ervaring mee met het succesvol uitvoeren van verschillende verbeteringsprojecten op het gebied van operations en customer excellence.

“Ik ben erg blij om Philippe te verwelkomen bij Adapteo. Zijn leiderschapsstijl en sterke ervaring in het werken met verhuur business modellen met complexe operaties zijn van grote waarde voor Adapteo. In ons huidige bedrijfsklimaat ben ik er ook van overtuigd dat Philippe de vaardigheden meebrengt die nodig zijn om onze groei in Continentaal Europa verder te bevorderen”, zegt Johanna Persson, President en CEO van Adapteo.

“Ik voel me vereerd om deze opdracht aan te nemen. Er is een groeiende vraag in de regio naar hoogwaardige, aanpasbare gebouwen voor onderwijs- en overheidsdoeleinden en het voelt goed om deel uit te maken van een bedrijf dat de samenleving verbetert door middel van sociale infrastructuur en een circulaire aanpak. Ik kijk er ook naar uit om de komende weken alle opdrachtgevers en collega’s te ontmoeten. Degenen die ik tot nu toe heb ontmoet hebben een ongelooflijk enthousiasme getoond om samen met mij deel uit te maken van deze reis”, zegt Philippe Pfeiffer, nieuwe Managing Director bij Dutch Cabin Group.

Philippe Pfeiffer treedt op 1 december 2022 in dienst. Hij zal deel uitmaken van het managementteam van Adapteo Group en rapporteren aan Johanna Persson, President en CEO van Adapteo.

Over Philippe Pfeiffer

  • Huidige functie: Managing Director, Dutch Cabin Group (DCG) en lid van het Adapeto Group Management Team.
  • Voormalige functie: Managing Director Benelux bij Muehlhan Group en daarvoor Operations Manager Benelux bij Riwal.
  • Opleiding: Bachelor in International Business Administration, Rotterdam School of Management en Bachelor of Business Administration Commerce, Hogeschool Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Fanny Viebke, PR & Communications Manager, +46 (0)72 150 40 90, fanny.viebke@adapteo.com

Adapteo in het kort

Adapteo is de toonaangevende partner voor aanpasbare ruimte in Noord-Europa. Wij ontwikkelen, bouwen, verhuren en verkopen aanpasbare gebouwen voor scholen, kinderdagverblijven, zorgcentra, kantoren en accommodatie. Met onze modulaire en circulaire bouwoplossingen kunnen onze klanten transformeren, hergebruiken, op- en afschalen op basis van hun veranderende behoeften. Zo bouwen we aan aanpasbare en duurzame samenlevingen. Adapteo heeft een gebouwenportefeuille van 1,3 miljoen vierkante meter en is actief in Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België, Nederland en Litouwen. Een meerderheid van onze inkomsten wordt gegenereerd door huurcontracten van de publieke sector.