Bijzondere plaatsing van klaslokaal voor Amsterdamse MAVO

Voor de Amsterdamse MAVO heeft de CabinConcurrent een uitbreiding mogen realiseren. Deze werd op een hele bijzondere manier geplaatst: hij moest namelijk eerst over het bestaande gebouw getakeld worden.

De Amsterdamse MAVO is een reguliere school op een humanistische grondslag. De school is gehuisvest in een prachtig authentiek gebouw aan de Linnaeushof in Amsterdam. De Amsterdamse MAVO is een succesvolle school en ook in een prachtig gebouw kan ruimtetekort ontstaan door een toename van het aantal leerlingen.

Extra klaslokaal

De CabinConcurrent werd gevraagd om een geschikte oplossing. Het extra klaslokaal in basis was niet zozeer de uitdaging, maar wel de gewenste bouwlocatie. De enige geschikte plek voor het extra lokaal was aan de achterzijde van het bestaande gebouw op een binnenplaats die niet direct vanaf de Linnaeushof te bereiken was.

Modules aan de hijskraan

Nadat de vergunningsprocedures afgerond waren, werd het uit drie modules samengestelde gebouw in de voorjaarsvakantie met een grote kraan over het bestaande gebouw gehesen en geplaatst op de reeds aangebrachte fundering op de binnenplaats. Het klaslokaal is voorzien van een energiezuinig gecombineerd koel- en verwarmingssysteem en een modern ventilatiesysteem. De buitenzijde van het gebouw is voorzien van een fraaie houten gevelafwerking en is inmiddels aan de opdrachtgever opgeleverd.