Dutch Cabin Group sponsort de Dirk Kuyt Foundation

In 2005 besloot voetbalicoon Dirk Kuyt, vanuit een persoonlijke drive om iets terug te doen voor de maatschappij, om zijn eigen Foundation te starten. Sindsdien ondersteunt hij gehandicaptensport in Nederland. Dutch Cabin Group is trotse sponsor van de Dirk Kuyt Foundation

Bewuste keuze 

Voor velen van ons is sporten vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet het geval. Daarom heeft Dirk Kuyt bewust gekozen om gehandicaptensport in Nederland te ondersteunen. Juist voor deze groep wil hij sporten mogelijk maken, zodat ook zij kunnen ervaren hoe leuk het is.  

Unieke sportmomenten 

In 2005 begon de Dirk Kuyt Foundation met het ondersteunen van een aantal sportevenementen per jaar. Sindsdien is het aantal aanvragen gigantisch gestegen. Inmiddels ondersteunt de stichting ongeveer 175 sportevenementen per jaar. Dit doen zij in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers. Hierbij bieden zij een financiële en/of organisatorische bijdrage om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Dit maakt dat unieke sportmomenten voor mensen met een beperking werkelijkheid worden.

Voetbalicoon Dirk Kuyt aan het woord 

In ons laatste magazine is Dirk Kuyt aan het woord over zijn Foundation. Hij vertelt onder andere over de evenementen die zij organiseren, de integratie van mensen met een beperking binnen sportclubs, hoe de Foundation hem heeft veranderd en hoe hij naar de toekomst kijkt.

Bent u nieuwsgierig naar het artikel? Bekijk pagina 52 tot en met 55 van magazine nummer 6