Duurzame oplossing voor basisschool De Wegwijzer

Voor opdrachtgever Quadraten mogen onze collega’s van Directbouw basisschool De Wegwijzer helpen aan een uitbreiding. Hiervoor geven we gebruikte units een nieuw leven, zonder dat er ingeleverd wordt op kwaliteit. Een duurzame oplossing voor een huisvestingsprobleem in het onderwijs.

Vincent Alberts, verkoper bij Directbouw, vertelt meer over het hergebruik van gebouwen:
“Wij schrijven gebouwen die gebruikt zijn niet gelijk af. We knappen ze op en ze worden in perfecte staat opgeleverd, zodat ze nog jaren meekunnen. We willen het milieu immers niet belasten met alleen maar nieuwe gebouwen, daarom is het een goede oplossing om oude gebouwen in te zetten. Maar dan in een nieuw jasje. Een goed voorbeeld van cradle to cradle.”

Opdrachtgever Quadraten vertelt waarom ze gekozen hebben voor tijdelijke huisvesting. “We zijn bezig met het samenvoegen van twee scholen. Er is op dit moment nog geen zicht op de vervanging door nieuwbouw, vandaar dat we voor tijdelijke huisvesting zijn gegaan. We hebben de huisvesting voor een periode van vijf jaar aangevraagd. In die vijf jaar kunnen we ons richten op planontwikkeling voor de nieuwbouw.

We hebben een openbare aanbesteding gedaan met twee partijen. Directbouw kon keurig al onze vragen beantwoorden. Vervolgens zijn we in onderhandeling gegaan en we zijn daar gelukkig goed uitgekomen. Naar onze tevredenheid!”

“Het gebouw heeft vier lokalen, een ruime gang en sanitaire voorzieningen.” vertelt Vincent. “Eén lokaal wordt gebruikt voor kinderopvang en er zit ook een ruimte in voor Interne Begeleiding. Het gebouw wordt door middel van een sluis verbonden aan de bestaande basisschool.”

En hoe gaat de samenwerking eraan toe? “Uitstekend tot op de dag van vandaag!” vertelt Quadraten. “Ik ben net nog op locatie geweest en ik heb met de uitvoerende mensen nog een ronde gedaan. Ze doen hun werk supergoed en gaan kwalitatief te werk. Ook de communicatie is erg fijn. Er is gelukkig weinig tot geen overlast tijdens de werkzaamheden. Niet onbelangrijk, want het onderwijs gaat ook gewoon door. We zijn zeer tevreden over de samenwerking, ze pakken het supergoed op!”

Op donderdag 15 oktober zijn de units geplaatst met behulp van een grote hijskraan, wat prachtige foto’s opleverde.