Goede samenwerking tijdens zware tijden voor het Ikazia Ziekenhuis

Voor het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam hebben onze collega’s van Hamburg Verhuur 18 loketten met tenten mogen plaatsen voor de triage bij de ingang van het ziekenhuis. Het eerste deel van de triage hebben ze direct na de uitbraak van COVID-19 beschikbaar gesteld voor het Ikazia Ziekenhuis en vervolgens hebben we de uitbreiding in opdracht geplaatst. 

Het Ikazia ziekenhuis is de normale zorg weer aan het oppakken. Maar hiervoor moeten de veiligheidsmaatregelen strikt gevolgd worden. Daarom is er een ‘triage’ geplaatst: hier wordt een soort screening gedaan van de patiënten die naar binnen gaan. Ze worden in verschillende categorieën ingedeeld naar de ernst van de verwondingen of ziektebeeld. 

Eerst wachten de mensen op 1,5 m afstand in de tenten tot ze geholpen worden bij de eerste ‘screening’. Deze bestaat uit één kassa unit en twee loketten. Daar wordt bepaald bij welke afdeling ze moeten zijn en men wordt doorverwezen. Elke afdeling heeft een eigen loket en zo zijn er 16 loketten geplaatst voor de tweede ronde van de screening. Als dat gebeurd is, kunnen de mensen veilig naar binnen.