LUMC Spoed Eisende Hulp

Ziekenhuizen met verbouwingsplannen en tijdelijk of langduriger ruimtegebrek gebruiken steeds vaker het instrument van de tijdelijke of semipermanente huisvesting. Daarmee creëren de zorginstellingen niet alleen (snel) de broodnodige vierkante meters, de kwaliteit is tegenwoordig ook van een zeer hoog niveau. Voor het LUMC in Leiden is een Spoed Eisende Hulp(SEH) gerealiseerd.

Goede voorbereiding

Bij de SEH van het LUMC moesten we alle wanden aan één kant openlaten, zodat partijen die iets moesten installeren in de wanden de binnenkant konden controleren en na goedkeuring konden aftekenen. Pas dan ging de wand dicht. Bij dit soort projecten hebben wij nog relatief veel werk op locatie. Dat betekent vooral veel overleg en samenwerken met installateur Unica, omdat die de installaties voor gebouw en medische voorzieningen in onze modules moest verwerken. Door een goede voorbereiding verliep dat overigens prima.

Tijdelijke SEH

De tijdelijke SEH is met een directe gelijkvloerse gang verbonden met het ziekenhuis, niet ver van het operatiecentrum. Het compacte bouwwerk van 21 x 21 meter huisvest op de begane grond een cva-ruimte (herseninfarct, hersenbloeding), een echokamer, een radiologiesectie met röntgen en CT-scan, een echokamer en twee familiekamers. Op de verdieping zijn kantoren, koffiekamer en een vergaderzaal ingericht. Tegen de SEH is een overdekte standplaats voor een ambulance aangebouwd. 

Opbouw

Vanwege het naastgelegen spoor en de grote hoeveelheid kabels en leidingen in de grond is er niet onderheid. Voor deze SEH is een 25 centimeter dikke betonnen plaat gestort. Daarop zijn de modules geplaatst, de meeste met een grondvlak van 3 x 6 meter en een beperkt aantal van 3 x 9 meter. De uitstekend geïsoleerde modules zijn opgebouwd uit stalen frames en betonvloeren met SAB sandwichpanelen in de gevels en 15 centimeter dikke sandwichpanelen voor de daken. De binnenruimtes zijn afgewerkt met systeemplafonds en kant-en-klare Agnes wandplaten met watervast afneembaar decorfolie.

  • Aantal units 38
  • Vierkante meters 684 m²
  • Type units DS
  • Toepassing Spoed Eisende Hulp
  • Duur van het project Koop
Neem contact op

Meer informatie?

We zijn groot geworden met modulair bouwen, en we helpen u graag met uw uitdaging om huisvesting te realiseren. Wilt u meer weten? Plan een afspraak met één van onze adviseurs.