Fransje Plukkebol Rotterdam

In de zomer van 2022 is in Rotterdam Noord het nieuwe onderkomen van kinderdagverblijf Fransje Plukkebol feestelijk geopend. Het nieuwe kinderdagverblijf markeert de start van de herontwikkeling van het gehele Franciscus Gasthuis waarbij tijdelijke verplaatsingen nodig zijn.

Diverse groepsruimten

Het nieuwe kinderdagverblijf staat ten dienste van ziekenhuispersoneel dat hier hun jonge kinderen onderbrengt. Het gebouw bestaat uit vijf groepsruimten, ieder met eigen slaapkamers en sanitaire ruimten. Daarnaast is er een kantoor en een teamkamer voor het personeel aangevuld met bergingen, toiletten en andere nevenruimten. 

Contact met omgeving

De ruimten zijn voorzien van grote, lage ramen waar veel daglicht door naar binnen valt en waar de allerkleinsten goed naar buiten kunnen kijken en zo contact hebben met hun omgeving. Een belangrijke meerwaarde wordt gevormd door de extra breed uitgevoerde gangruimte, waardoor deze ook als speelruimte kan worden ingezet. Op deze wijze wordt het spelen meer gedifferentieerd, van heel knus in de groepsruimte tot juist open in de speelgangen. De toegepaste afwerkingen zijn gekozen vanuit een duurzaamheidsgedachte. Het kleurenpalet in het interieur is bewust rustig gehouden om zo de kleuren van de losse inrichting en de kleertjes van kinderen het best tot hun recht te laten komen. 

Prettige uitstraling

Naast een doordacht interieur is veel aandacht besteed aan de buitenzijde van het gebouw. Het verduurzaamde vurenhout geeft samen met de wisselende, gekleurde panelen een prettige, warme uitstraling. Het vormt met de fantastische natuurspeeltuin een eenheid die de functie van het gebouw extra onderstreept.

Bijna Energieneutraal

Het gebouw heeft een hoogwaardige installatie om aan de hoge eisen van ventilatie te voldoen. Daarnaast is het erg goed geïsoleerd en voorziet het door de toepassing van zonnepanelen op het dak deels in de eigen energiebehoefte. Met deze maatregelen is het gebouw Bijna Energieneutraal (BENG). Boven op deze duurzaamheidsmaatregelen is er een groen dak aangelegd. Dit zorgt voor een vertraagde afdracht van regenwater op het rioleringssysteem en extra koeling van het gebouw in warme periodes. Vanuit het ziekenhuis zelf is ook ‘het gezicht van boven’ prachtig.

  • Aantal units
  • Vierkante meters Array m²
  • Type units
  • Toepassing
  • Duur van het project
Neem contact op

Meer informatie?

We zijn groot geworden met modulair bouwen, en we helpen u graag met uw uitdaging om huisvesting te realiseren. Wilt u meer weten? Plan een afspraak met één van onze adviseurs.